Partners

Wie zijn onze partners?

Hieronder staan de organisaties die als samenwerkingspartner betrokken zijn bij Financieel Fit Den Helder. 

Stichting Speelgoedbank Den Helder

Stichting Speelgoedbank Den Helder is opgericht voor gezinnen in de minima met kinderen in de leeftijdscategorie van 0 t/m 12 jaar. Doormiddel van een verwijzing, die zij kunnen halen bij één van onze samenwerkingspartners, mogen de gezinnen samen met hun kind/kinderen één keer per maand speelgoed komen uitzoeken. Met hun verjaardag en in de december maand mogen de gezinnen extra speelgoed meenemen.

‌tel: 06 23 73 97 07
‌e-mail: speelgoeddenhelder@hotmail.nl

Kredietbank Nederland

Stichting Kredietbank Nederland is een sociale bank. Zij zijn er voor iedereen die te maken krijgt met schulden of financiële vragen heeft. Door het inzetten van schuldhulpverlening, inkomensbeheer en kredietverlening helpen zij mensen op weg naar een financieel gezonde toekomst. Iedere situatie is anders, daarom kijken zij altijd naar een persoonlijke oplossing. Financieel gezond zijn, worden en blijven. Daar staan ze voor.

‌tel: 088 62 62 777
e‌-mail: info@kbnl.nl

Internationaal Vrouwencentrum Den Helder

Het Internationaal Vrouwen Centrum zet zich al vanaf 1985 in voor de integratie, participatie en emancipatie van vrouwen in Den Helder. Internationaal betekent dat alle vrouwen welkom zijn; zowel allochtoon als autochtoon en zowel deelnemer als vrijwilliger. Het Internationaal Vrouwen Centrum heeft diverse cursussen, activiteiten, trainingen en projecten. Iedere vrouw kan binnenlopen voor kennismaking en het leggen van contacten en zij krijgen altijd persoonlijk advies. Als het nodig is verwijzen zij door andere organisaties waarmee het IVC samenwerkt. Bij het IVC zelf lopen meerdere projecten zoals het Webinar Schuldenvrij en het Project Empowerment en Budgettering als wapen tegen Laaggeletterdheid. Het IVC heeft als missie  vrouwen te empoweren naar sociale zelfredzaamheid en financiële onafhankelijkheid.  Het IVC deelt haar kennis graag en is daarom aangesloten bij ondere andere Financieel Fit Den Helder. Door het bundelen van kracht, kennis en doelgroepen wordt samen het verschil gemaakt.

‌tel: 0223 63 42 16
‌e-mail: i.vrouwen@kpnmail.nl

ROC Kop van Noord-Holland

Om financieel fit te worden en te blijven is het soms goed om nieuwe richtingen te verkennen en onderwijs of trainingen in te zetten.  Het ROC Kop van Noord-Holland verzorgt beroepsonderwijs, cursussen en trainingen voor bedrijven en particulieren in het noordelijke gedeelte van de provincie Noord-Holland. Met meer dan 450 medewerkers verzorgen zij ieder jaar onderwijs voor zo'n 5.000 studenten en cursisten. Dat doen ze vanuit verschillende vestigingen in Den Helder en Schagen. Stuk voor stuk centraal gelegen en goed bereikbaar. Zo zijn ze altijd dichtbij.

‌tel: 0223 611 200
‌e-mail: info@rockopnh.nl

Humanitas Kop van Noord Holland

Humanitas Thuisadministratie helpt om financiën en administratie op orde te brengen en te houden wanneer je het overzicht bent kwijtgeraakt. Bijvoorbeeld als je partner overlijdt, als je gaat scheiden of je baan kwijtraakt. Financiële of administratieve zaken zijn niet ieders hobby. Een vrijwilliger van Humanitas Thuisadministratie helpt om je financiële zaken op orde te brengen en op orde te houden. Indien nodig wekelijks. Denk aan samen je inkomsten en uitgaven op een rij zetten, nagaan waar je recht op hebt en het maken een overzichtelijk huishoudboekje. Zij helpen bij het vinden van je weg vinden in je eigen administratie en financiën. Met de hulp van Humanitas kunnen mensen na een tijdje vaak weer zelfstandig verder. 

tel: 0223 617 422
‌e-mail: kopvannoord-holland@humanitas.nl

Hoe
financieel fit
ben jij?

Maak je je zorgen over geld? Heb je rekeningen die je niet kunt betalen of zelfs liever niet openmaakt? Kun je niet goed rondkomen of heb je misschien schulden? Dan willen we je graag helpen.

SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL

Veel Heldenaren kunnen door geldzorgen niet actief deelnemen aan de samenleving. Maar liefst één op de drie huishoudens leeft op of onder de landelijke armoedegrens. En dat is zorgelijk. Mensen die ’s nachts wakker liggen door geldzorgen, dat kan niet langer. Daarom is Partners Financieel Fit gestart; een lokaal netwerk van betrokken organisaties die samen de armoede in Den Helder tegen willen gaan.

Nieuws
& tips

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws &
praktische tips