‘Het Fundament’

Veel Heldernaren kunnen door geldzorgen niet actief deelnemen aan de samenleving. Maar liefst één op de drie huishoudens leeft op of onder de landelijke armoedegrens. Het FUNdament (ook wel het Financieel Fit Huis genoemd) komt in actie.

Het FUNdament is een kenniscentrum waar je alles kunt leren wat te maken heeft met een gezonde en duurzame levensstijl. We werken samen met het Financieel Fit Team, professionele hulpverleners en werkgevers. Iedereen die bij het FUNdament aanklopt voor ondersteuning, ook zonder verwijzing, is van harte welkom. Kom ook langs voor praktische hulp en tips, zonder dat daar een einddatum aan vast zit.

Consuminderkring

Rondkomen van je inkomen kan ook een sport worden. Elke maand weer trots op jezelf zijn dat je niet rood staat en misschien zelfs een beetje geld overhoudt om te sparen? Dat leer je in de consuminderkring.

Hoe werkt Het FUNdament?

HET IS ONZE MISSIE OM MENSEN TE COACHEN NAAR FINANCIËLE ZELFREDZAAMHEID EN EEN GEZONDERE EN MEER DUURZAME LEVENSSTIJL.

Consuminderen gaat eigenlijk nog een stapje verder dan uitkomen met het inkomen. Daarom geven we veel aandacht aan onderwerpen als gezond eten, biologisch tuinieren, zelf cadeautjes en kleding maken, zelf klussen, sociale contacten onderhouden, uiterlijke verzorging, ontspullen, administratie bijhouden, actief en gezond blijven en duurzaam en milieubewust leven. Dat doen we niet alleen door erover te praten, we oefenen daar ook in de praktijk mee.
Iedereen is welkom in het FUNdament. Wij oordelen niet en we willen onvoorwaardelijk steunen en stimuleren als iemand een nieuwe weg wil inslaan. Het kost geen geld om je aan te melden bij het FUNdament maar we vragen wel een kleine tegenprestatie in de vorm van een bijdrage als vrijwilliger. Dit werkt activerend en vergroot het zelfvertrouwen. Dus dat is een win-win situatie.

Het FUNdament is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 uur tot 12.30 uur.

Voor meer informatie kun je contact opnemen per mail of bellen met Freya via 06-82629958. Het adres van het Fundament is Dintelstraat 153 in Nieuw-Den Helder.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Volg dan het FUNdament op Facebook.

Nieuws
& tips

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws &
praktische tips