HET FUNDAMENT
Uitkomen met je inkomen kan ook een sport worden. Elke maand weer trots op jezelf zijn dat je niet rood staat, misschien zelfs een beetje geld overhoudt om te sparen. Hoe? Dat leer je in “Het FUNdament”. 

‌Binnen het FUNdament leer je hoe je kunt omgaan met weinig geld en wat je in je gedrag kunt veranderen om financieel fit te zijn. Zo krijg je er praktische handvatten aangereikt, maar leer je onder begeleiding ook vooral van elkaar door met elkaar te praten en ervaringen uit te wisselen. Bijvoorbeeld hoe je eventuele schulden kunt betalen en zelfs kunt sparen.
 

Hoe werkt Het FUNdament?

Wat kun je er verwachten?

Consuminderen

Consuminderen gaat eigenlijk nog een stapje verder dan uitkomen met het inkomen. Het is een manier van leven. Daarom krijgen onderwerpen als gezond eten, biologisch tuinieren, zelf cadeautjes en kleding maken, zelf klussen, sociale contacten onderhouden, uiterlijke verzorging, ontspullen, administratie bijhouden, actief en gezond blijven en duurzaam en milieubewust leven ook ruim aandacht. Niet alleen door erover te praten maar ook door het in praktijk te oefenen.

Win-winsituatie

In het FUNdament is iedereen welkom, je ‘mag er zijn’. Geen beoordeling en veroordeling, maar onvoorwaardelijk stimuleren en ondersteunen wanneer iemand nieuwe wegen in wil slaan. Deelnemen is gratis, maar niet voor niets: als tegenprestatie wordt gevraagd als vrijwilliger een bijdrage te leveren. Dit werkt activerend en vergroot het zelfvertrouwen. Een win-win situatie dus.

Wil je meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Petra Alders, (06) 826 16 322. Het adres van het Fundament is Dintelstraat 153. Of volg ons op Facebook


Binnen “Het FUNdament” leer je hoe je kunt omgaan met weinig geld en wat je in je gedrag kunt veranderen om financieel fit te zijn.
Financieel Fit Den Helder is een initiatief van De Moedige Dialoog Den Helder; een lokaal netwerk van betrokken bedrijven, (zorg)instellingen, maatschappelijke organisaties en het onderwijs. Door samen te werken pakken we geldstress, armoede en schulden onder Heldernaren aan. Dit kan doordat we van elkaar leren, aansluiting bij elkaar zoeken en zo dreigende armoede en financiële problemen in een vroegtijdig stadium kunnen voorkomen. Samen investeren we in de financiële en sociale redzaamheid van iedereen in Den Helder. Voor een financieel fit Den Helder en een gezonde gemeenschap.
Financieel Fit Den Helder is een initiatief van Moedige Dialoog Den Helder
Vragen?
Wil je meer weten over Financieel Fit Den Helder? En wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken via onderstaand formulier. Of via info@financieelfitdenhelder.nl
Voornaam
Achternaam
E-mail
Telefoonnummer
Uw bericht
Bedankt voor uw bericht
We nemen zo snel mogelijk contact op.
Verstuur formulier