Over ons
één op de drie huishoudens leeft op of onder de landelijke armoedegrens

Samen naar een financieel fit Den Helder

Armoede gaat vaak over veel meer dan niet de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Het gaat ook over geen ruimte hebben als je iets noodzakelijks nodig hebt. Niet kunnen meedoen in de samenleving. Het is een probleem dat vele aspecten van je leven kan raken. Met grote gevolgen. Zowel persoonlijk als maatschappelijk. Wist je dat maar liefst één op de drie huishoudens leeft op of onder de landelijke armoedegrens?

Samenwerkingspartners

Daarom willen we als Financieel Fit Den Helder met elkaar armoede aanpakken door in zetten op het voorkomen dat mensen in schaarste komen te leven. Armoede en kansarm gaan vaak samen en dat willen we doorbreken. Wij willen leven in een samenleving waarin mensen financieel fit en ondanks armoede toch kansrijk kunnen zijn. We willen mensen motiveren en stimuleren weer financieel redzaam te worden. En te blijven. Door hen financieel én sociaal fit te maken, bieden we hen perspectief en helpen we mensen grip op hun leven te krijgen. Samen gaan we de uitdaging aan en maken we het verschil.

De Initiatiefnemers

Financieel Fit Den Helder is een initiatief van twaalf lokaal betrokken, gelijkwaardige partners. Stuk voor stuk bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties die op dagelijkse basis, in welke vorm dan ook, ervaren dat armoede in Den Helder een groot, gemeenschappelijk probleem is. Door verbinding en samenwerking te zoeken met meerdere partners uit de regio en zoveel mogelijk aan te sluiten bij een bestaande infrastructuur, pakken de initiatiefnemers armoede vanuit hun werkveld gezamenlijk aan.
Een vitaal en financieel fit ‌Den ‌Helder, daar worden we allemaal sterker van.

Wie zijn de initiatiefnemers?

Gemeente Den Helder, Woningstichting Den Helder, Stichting Kinderopvang Den Helder, de Helderse Uitdaging, Rabobank Kop van Noord-Holland, HKN Huisartsen, Stichting Kopwerk, Scholen aan Zee, ZONH, GGD Hollands Noorden, Stichting Omring en Druktemaker.

Wil je meer weten over Financieel Fit Den Helder? Je kunt ons bereiken via info@financieelfitdenhelder.nl.
MAIL ONS
Financieel Fit Den Helder is een initiatief van De Moedige Dialoog Den Helder; een lokaal netwerk van betrokken bedrijven, (zorg)instellingen, maatschappelijke organisaties en het onderwijs. Door samen te werken pakken we geldstress, armoede en schulden onder Heldernaren aan. Dit kan doordat we van elkaar leren, aansluiting bij elkaar zoeken en zo dreigende armoede en financiële problemen in een vroegtijdig stadium kunnen voorkomen. Samen investeren we in de financiële en sociale redzaamheid van iedereen in Den Helder. Voor een financieel fit Den Helder en een gezonde gemeenschap.
Financieel Fit Den Helder is een initiatief van Moedige Dialoog Den Helder
Vragen?
Wil je meer weten over Financieel Fit Den Helder? En wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken via onderstaand formulier. Of via info@financieelfitdenhelder.nl
Voornaam
Achternaam
E-mail
Telefoonnummer
Uw bericht
Bedankt voor uw bericht
We nemen zo snel mogelijk contact op.
Verstuur formulier