Kinderen

Wanneer je financiële problemen hebt, heeft dat ook effect op je kinderen. Je wilt ze natuurlijk alles geven wat ze nodig hebben, maar hebt daar niet altijd het geld voor. Het team van Financieel Fit denkt graag met je mee!

Geld overhouden door consuminderen

Je probeert je kinderen zorgeloos op te laten groeien, maar geldproblemen maken dit lastig. De aanschaf van schoolboeken, speelgoed en boodschappen wordt steeds duurder. Om ervoor te zorgen dat je jouw kinderen toch van deze dingen kan voorzien, kun je door middel van handige bespaartips geld overhouden aan het einde van de maand.

Kan je de rekeningen niet meer betalen en heb je behoefte aan persoonlijke hulp bij het aanpakken van je geldzorgen? Neem dan via het contactformulier contact op met het Financieel Fit team. 

Download tips:
met Kinderen Geld besparen door consuminderen

Ontvang handige tips om (samen met je kinderen) geld te besparen.
Laat je e-mailadres achter en ontvang de tips direct in je mail. 

DEZE PARTIJEN KUNNEN JE HELPEN

Kijk ook eens naar de organisaties hieronder. Er is altijd iemand die je kan helpen.

Stichting Speelgoedbank Den Helder is opgericht voor gezinnen in de minima met kinderen in de leeftijdscategorie van 0 t/m 12 jaar. Doormiddel van een verwijzing, mogen deze gezinnen samen met hun kind/kinderen één keer per maand speelgoed komen uitzoeken. Met hun verjaardag en in de december maand mogen de gezinnen extra speelgoed meenemen.

Wil jij weten of je in aanmerking komt?
Neem dan contact op met het Financieel Fit team of mail naar speelgoeddenhelder@hotmail.nl

Het FUNdament is een kenniscentrum waar je alles kunt leren wat te maken heeft met een gezonde en duurzame levensstijl. Ze bieden verschillende workshops aan, waaronder de consuminderkring.

Consuminderkring
Rondkomen van je inkomen kan ook een sport worden. Elke maand weer trots op jezelf zijn dat je niet rood staat en misschien zelfs een beetje geld overhoudt om te sparen? Dat leer je in de consuminderkring. 

Meer informatie over Het FUNdament vind je hier.  

Stichting Leergeld stimuleert meedoen van kinderen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en welzijn. Deze stichting biedt vergoedingen voor schoolspullen (tas, gymkleding, fiets), schoolreisjes, muziekles of lidmaatschap sportvereniging, sportkleding en attributen. De aanvragen moeten door ouders zelf worden gedaan, school kan ouders hierop wijzen en helpen bij het doen van een aanvraag.
Ga naar de website.

Jeugdfonds Sport & Cultuur stimuleert ontwikkelingskansen van kinderen op sportief en creatief gebied. Het fonds biedt vergoeding voor contributie of lidmaatschapsgeld en materialen (sportkleding en attributen). Door het fonds erkende intermediairs kunnen de aanvragen doen. Professionals die betrokken zijn bij opvoeding, begeleiding of scholing van het kind, het kind gedurende looptijd van aanvraag kan volgen, de (financiële) thuissituatie kent en op de hoogte van spelregels van fonds in gemeente waar het kind woont en ouders hierover kunnen informeren kunnen zich aanmelden als intermediair.
Ga naar de website.

Stichting Jarige Job geeft een verjaardagsbox met versiering, traktaties voor op school en een cadeau en wat lekkers voor de visite thuis. De box kan uiterlijk zes weken voor de verjaardag aangevraagd worden door ouders of intermediairs.
Ga naar de website.

Schoolspullen, sporten, muziek- en zwemles, een verjaardag vieren of een uitje. Het lijkt normaal voor alle kinderen in Nederland, maar niet elke ouder kan het betalen. Ben je een ouder met weinig geld of ken je een kind dat opgroeit in deze situatie? Start dan een aanvraag! Sam& zorgt ervoor dat de aanvraag bij de juiste organisatie terechtkomt.
Ga naar de website.

Contactformulier

Heb je hulp nodig en wil je in gesprek met het Financieel Fit Team, laat dan hier jouw gegevens achter. Het team neemt binnen 2 werkdagen contact met je op.

Nieuws
& tips

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws &
praktische tips