Inkomen

Goed omgaan met je inkomen is voor veel mensen erg lastig. Hoe je daar goed mee om moet gaan lees je hier!

Hulp bij inkomen

Er zijn veel mensen die hun inkomen direct weer uitgeven en aan het einde van de maand geen geld meer overhouden. Hierdoor kunnen ze in de problemen komen wat relatief makkelijk voorkomen had kunnen worden.

Het is verleidelijk om je inkomen direct weer uit te geven, maar het is veel verstandiger om je inkomen goed te organiseren. Heb je behoefte aan persoonlijke hulp bij het organiseren van je inkomen? Neem dan contact op met een van onderstaande partijen die je kunnen helpen.

Download tips:
Meer (uit je) inkomsten halen

18 tips om je inkomsten op orde te brengen en zo schulden te voorkomen.
Laat je e-mailadres achter en ontvang de tips direct in je mail.
Deze partijen kunnen helpen

Kijk ook eens naar de organisaties hieronder. Er is altijd iemand die je kan helpen.

Wie financiële problemen heeft, heeft soms ook andere problemen. Als je met meer zorgen rondloopt, dan alleen over geld, kun je iedere dag tussen 9 en 12 uur bellen met (088) 007 50 00 of bezoek de website.

‌Mee & De Wering organiseert ook bijeenkomsten over geld. Ben je benieuwd of zo’n bijeenkomst iets voor jou is? Bel dan hetzelfde nummer.

Rondkomen van je inkomen kan ook een sport worden. Elke maand weer trots op jezelf zijn dat je niet rood staat en misschien zelfs een beetje geld overhoudt om te sparen? Dat leer je in Het FUNdament aan de Dintelstraat in Nieuw Den Helder.

Consuminderen gaat eigenlijk net een stapje verder dan uitkomen met je geld. Het is een manier van leven waarbij je steeds weer bespaart. Door je eigen groente te verbouwen bijvoorbeeld en door zelf cadeautjes en kleding te maken of reparaties uit te voeren in plaats van iets nieuws te kopen. Het FUNdament heeft ook aandacht voor een sociale, milieubewuste en actieve levensstijl en het bijhouden van je administratie.

Iedereen mag bij het FUNdament, op voorwaarde dat je ook iets teruggeeft. Iedereen is deelnemer én vrijwilliger. Zo helpen ze elkaar.

Neem voor meer informatie contact op met Petra Alders via 06 826 16 322 of bekijk de website.

Nieuws
& tips

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws &
praktische tips